01.12.2007. / 12:42

Autor: Katarina Zorić

SLOVENIJA

Janša: Neću dopustiti destabilizaciju vlade u vrijeme predsjedanja EU-om

Janša je pojasnio da je položaj njegove vlade ojačan nakon što joj je parlament nedavno na njegov zahtjev izglasovao povjerenje, ali je izrazio sumnju da će oporbeni blok koji vode Socijalni demokrati (SD) Boruta Pahora odustati od kampanje protiv vlade, što bi ga ponovo moglo navesti da razmisli o ostavci…

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da neće dopustiti da oporba iz unutarnjopolitičkih razloga destabilizira njegovu vladu u osjetljivom razdoblju predsjedavanja Slovenije Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine, te da je u protivnom spreman u svakom trenutku dati ostavku.

"Spreman sam u svakom trenutku odstupiti, bude li potrebno. Meni funkcija nije prioritet, moj prioritet su interesi države i ugled Slovenije u svijetu, a naravno i interesi Europske unije", rekao je Janša u razgovoru za današnji mariborski dnevni list "Večer".

Janša je pojasnio da je položaj njegove vlade ojačan nakon što joj je parlament nedavno na njegov zahtjev izglasovao povjerenje, ali je izrazio sumnju da će oporbeni blok koji vode Socijalni demokrati (SD) Boruta Pahora odustati od kampanje protiv vlade, što bi ga ponovo moglo navesti da razmisli o ostavci.

"Nemoguće je pratiti izazivanje međunarodnog skandala s izjavama o dogovaranju graničnih incidenata, najave interpelacija protiv ministara u vladi i napade na vladu preko medija gdje su jasne veze politike i kapitala, te ostati miran. A osobito mi smeta što se Pahor ni načelno nije ogradio od blaćenja Slovenije u inozemstvu", rekao je slovenski premijer, govoreći o nekim istaknutim političkim aferama u ovoj godini i peticiji slovenskih novinara čelnicima EU-a o navodnoj cenzuri u Sloveniji, za što je kao "sponzore" optužio najjaču oporbenu stranku, Socijalne demokrate.

Janša je rekao da ankete javnog mnijenja slovenskih marketinških agencija, koje prikazuju izrazito veliku prednost u javnosti Pahorove stranke pred Janšinom Slovenskom demokratskom strankom (SDS), te registriraju pad popularnosti vlade desnog centra, nisu kredibilne nego su namijenjene stvaranju raspoloženja pred redovne parlamentarne izbore planirane na jesen iduće godine.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika