02.12.2007. / 12:20

Autor: Nina Tomljanović

CARACAS

Chavez podiže sudsku tužbu protiv CNN-a

"Tko bi tu povjerovao da je riječ o pogreški", ocijenio je Chavez, Optužio je Sjedinjene Države da vode "svjetsku medijsku tiraniju kako bi nametnule svoju ideologiju cijelom svijetu" najavivši kako će protiv CNN-a podići sudsku tužbu

Hugo Chavez, venezuelanski predsjednik optužio je televizijsku postaju CNN da je fašistička, rekavši kako misli da bi "direktor te američke televizije mogao biti i sam Hitler". CNN je optužio da je pozvao na njegovo ubojstvo prije nedjeljnog referenduma o ustavnim promjenama u Venezueli.

Chavez je na konfrenciji za novinare prikazao sporni prilog, koji je na CNN-u bio prikazan prije nekoliko dana. Na ekranu je prikazana Chavezova fotografija uz napis "Tko ga je ubio?". Tema priloga je bila diplomatska kriza između Venezuele i Kolumbije.

"Tko bi tu povjerovao da je riječ o pogreški", ocijenio je Chavez, Optužio je Sjedinjene Države da vode "svjetsku medijsku tiraniju kako bi nametnule svoju ideologiju cijelom svijetu" najavivši kako će protiv CNN-a podići sudsku tužbu.

Zbog ovog incidenta, Uprava CNN-a se ispričala te je objasnila kako se sporni napis odnosio na smrt jednog igrača američkog nogometa te da je tehničkom greškom ''uletio'' u reportažu o Chavezu.

Vezane vijesti

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika