02.12.2007. / 17:50

Autor: Nina Tomljanović

GOSTOVANJE U TV EMISIJI

Friščić: "Bilo bi manje dramatičnije da je Mesić mandat dao HDZ-u"

Na prošlotjedni obrat u SDP-u kada je Zoran Milanović objavio da će biti SDP-ov mandatar za sastav vlade umjesto Ljube Jurčića, Friščić je kazao da je to na neki način prevara birača

U današnjoj emisiji ''Nedjeljom u 2'' gostovao je predsjednik HSS-a Josip Friščić koji je kazao kako na sljedećim konzultacijama kod predsjednika Stjepana Mesića želi da netko može reći kako ima izvjesnih 77 mandata. Ponovio je da bi bilo manje dramatično da je predsjednik odmah nakon izbora mandat za sastavljanje nove vlade dao HDZ-u. "Bio sam u petak u Uredu predsjednika. No nakon tri dana na Pantovčaku zadnji je odgovor bio neka Joža i Đurđa to riješe", izjavio je Friščić odavši kako mu se to čini malo neozbiljno.

Na prošlotjedni obrat u SDP-u kada je Zoran Milanović objavio da će biti SDP-ov mandatar za sastav vlade umjesto Ljube Jurčića, Friščić je kazao da je to na neki način prevara birača. "SDP je krenuo s jednim konceptom, a onda je došlo do promjene. Sigurno je da je jedan dio ljudi na izborima glasovao za SDP na temelju uvjerenja o Jurčiću", rekao je Friščić.

Istaknuo je da on to na Milanovićevu mjestu ne bi napravio, te da to nije ojačalo strukturu SDP-a. "Ako ispadne prvi igrač, ta momčad više ne može igrati istu igru", slikovito je kazao predsjednik HSS-a.

Na pitanje da li je nakon odluke bliži SDP-u, Friščić je kazao kako su oni tamo gdje su bili i prije.

Potvrdio je da je do sada razgovarao sa Sanaderom, s kojim je popio kavu, te s Milanovićem telefonski. Najavio je da će sljedeći tjedan u pregovore uključiti i timove, kako bi se riješila "ova napetost" te istaknuo da on nikoga ne ucjenjuje. "Stvorit ću uvjete da razgovaramo ovaj tjedan o tome tko je spreman prihvatiti ono što mi smatramo prioritetima", rekao je Friščić dodajući da će nakon pregovora izvjestiti vodstvo stranke, te da će odluku o tome koga će podržati donijeti prije Božića.

Friščić je ocijenio da bi novi Sabor mogao biti konstituiran uoči Božića, a Vlada sredinom siječnja iduće godine.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika