03.12.2007. / 11:28

Autor: Nina Tomljanović

NASTAVLJENO SUĐENJE

Glavaš ponovo odbija hranu

Na početku današnje rasprave saslušanje su zatražili i ostalih šestorica optuženika koje se uz Glavaša tereti za ratne zločine protiv civila među kojima su terete Ivica Krnjak, Gordana Getoš-Magdić, Mirko Sivić, Dino Kontića, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Branimiru Glavašu optuženom za ratni zločin nad civilima u Osijeku. Suđenje je započelo iznošenjem Glavaševe obrane u kojoj odbacuje sve navode optužnice. "Odbacujem sve navode iz osječke i zagrebačke optužnice", rekao je Glavaš.

Istaknuo je kako smatra da protiv njega nije bilo razloga za podizanje optužnice i pokretanje sudskog postupka nakon istrage u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Glavaš iznosi obranu iskazima iz istrage koje je prije godinu dana dao sucima u Zagrebu i Osijeku. Na početku današnje rasprave saslušanje su zatražili i ostalih šestorica optuženika koje se uz Glavaša tereti za ratne zločine protiv civila među kojima su terete Ivica Krnjak, Gordana Getoš-Magdić, Mirko Sivić, Dino Kontića, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Svi optuženi u pritvoru su od listopada prošle godine.

Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća na početku je rasprave kazao da je Glavaš od 8. studenog ponovno u "suhom štrajku" odnosno da odbija hranu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika