03.12.2007. / 12:38

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Jurčić: "Sam sam odustao od premijerske kandidature"

"Zoran Milanović kao predsjednik najjače stranke treba biti premijer. To su zapravo izmijenjene okolnosti u odnosu na početak predizborne kampanje", rekao je Jurčić

U intervjuu mostarskom Dnevnom listu, bivši SDP-ov kandidat za hrvatskog premijera Ljubo Jurčić rekao je kako je sam donio odluku da odustane od premijerske kandidature u korist Zorana Milanovića.

"Zoran Milanović kao predsjednik najjače stranke treba biti premijer. To su zapravo izmijenjene okolnosti u odnosu na početak predizborne kampanje", rekao je Jurčić.

Rekao je kako nije tako naivan da bi se dao iskoristiti. Istaknuo je kako se njega nije odrekao Zoran Milanović. "Odluka o odstupanju s mjesta premijerskog kandidata bila je isključivo i samo moja", rekao je Jurčić.

Složio se da bi odustajanje od premijerske kandidature nakon izbora, moglo biti politički rizično. "To je politički rizik čija će premija, najvjerojatnije za četiri godine doći na naplatu", rekao je Jurčić.

Na pitanje da li je njegovoo odstupanje bilo uvjet koaliranja SDP-a i HNS-a , odgovorio je da takve glasine "apsolutno nisu točne".

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika