03.12.2007. / 13:18

Autor: Katarina Zorić

DEMANTIJ

Nema osnove za povećanje cijena mlijeka i drugih napitaka

Ministarstvo je demantiralo izjave sindikalnog čelnika Krešimira Severa i pojedinih proizvođača i uvoznika pića koji su za najavljena poskupljenja od 1. siječnja kao razlog naveli uvođenje nove ekološke naknade...

Od 1. siječnja neće biti uvedena nova ekološka naknada, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Tim priopćenjem demantirane su izjave sindikalnog čelnika Krešimira Severa i pojedinih proizvođača i uvoznika pića koji su za najavljena poskupljenja od 1. siječnja kao razlog naveli uvođenje nove ekološke naknade.

Odlukom ministrice Marine Matulović Dropulić određeni su nacionalni ciljevi uvođenja povratne ambalaže za 2008. godinu, koji su jednaki onima iz ove godine, tako da nema nikakve osnove za povećanje cijena mliječnih proizvoda zbog poticajne naknade, jer je ona i u 2008. godini jednaka nuli.

Budući da nije došlo do promjene nacionalnih ciljeva niti za druge vrste pića i napitaka, opravdanja za poskupljenje tih proizvoda ne mogu se tražiti u sustavu zaštite okoliša, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Vlada će na današnjoj sjednici usvajanjem Zakona o reprezentativnosti ukinuti spornu odredbu iz Zakona o radu koja propisuje kako se prava iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika