03.12.2007. / 17:00

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE

Glavaš: "Garaža je izmišljotina psihičkih bolesnika"

Za "selotejp" je kazao da je rezultat osobnog obračuna, odnosno osvete bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera

Iznoseći svoju obranu na zagrebačkom Županijskom sudu general Branimir Glavaš optužbe u slučaju "garaža" nazvao je izmišljotinama psihičkih bolesnika koji nisu ostvarili svoje interese, a slučaj "selotejp" montiranim političkim progonom. Vidno mršaviji zbog još jednog štrajka glađu, odjeven u tradicionalni kaput narodne nošnje, šokačku relju, govoreći o slučaju "garaža" kazao je da nikada nije niti ušao u garažu u zgradi osječke Općine, gdje je bio i Sekretarijat na narodnu obranu kojemu je on bio na čelu.

Za "selotejp" je kazao da je rezultat osobnog obračuna, odnosno osvete bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera. "Već po kaznenoj prijavi vidljivo je da je riječ o montiranom procesu jer nema niti minimuma dokaza da sam sudjelovao u inkriminiranim radnjama koje mi se stavljaju na teret", kazao je te priznao kako su se dogodila neka ubojstva koja nisu riješena, ali da se slučajevi ne mogu rješavati statistički tako da se nekoga optuži i pusti ga da se brani.

Odbacio je optužbe da je naredio ubojstva srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petrovića. Kazao je da 31. kolovoza, kada su prema optužnici ubijeni Vučković i Petrović, nije bio u prostorijama Sekretarijata jer je obilazio mjesne zajednice izvan grada te da se u Sekretarijat vratio iza 22 sata za što ima svjedoke.

Za krunskog svjedoka Krunoslava Fehira kao i za osječkog novinara Dragu Hedla kazao je kako govore laži. Kazao je i da Fehir u vrijeme navedeno u optužnici u vojsci nije imao nikakav status. "Smucao se po dvorištu jer je bio sin vojnika, a nismo mu dali nikakav status jer je bio prebalav", ustvrdio je Glavaš.

Za Nikolu Vasića, koji je prema optužnici mučen u zgradi Sektarijata, Glavaš tvrdi da nije bio miran civil, već osoba uhićena jer je u kući skrivala oružje. "Preptostavljam da ga je netko razvalio kundakom po zubima kada su mu našli oružje, a na ispitivanje je doveden zamotan", kazao je Glavaš. Dodao je da je Vasić kasnije razmijenjen, što se također nije moglo učiniti bez znanja državnog vrha i Vladimira Šeksa.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika