03.12.2007. / 16:40

Autor: Marijana Zrinjski

POBJEDA VLADIMIRA PUTINA

Kasparov smatra da je umrla demokracija u Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je danas biračima na velikom odazivu na parlamentarnim izborima. Veliku većinu glasova, 64,1 posto jučer je osvojila upravo njegova stranka Jedinstvena Rusija. Iako su zapadni promatrači ocijenili da izbori u u Rusiji nisu protekli demokratski, Putin je dobro raspoložen izjavio:

"Njihova potpora znači povjerenje. Za jedinstvenu Rusiju to nije samo ocjena onoga što je učinjeno nego i očekivanja birača da će Jedinstvena Rusija konstruktivno raditi u budućnosti. Sada mi je jasno da Rusi neće nikad dozvoliti svojoj zemlji da ide destruktivnim putem koji je viđen u nekim drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza", istaknuo je Putin dodajući kako ovi izbori za Dumu svjedoče o stabilnoj situaciji u zemlji. "To je najvažniji znak da je zemlja snažnija i to ne samo ekonomski nego socijalno i u svojoj unutarnjoj politici".

Ruski oporbeni čelnik Gari Kasparov ove izbore pak smatra najnepoštenijim u ruskoj novijoj povijesti. Radi toga planira položiti cvijeće pred zgradu Središnjeg izbornog povjerenstva kao spomen na umrlu demokraciju.
Kasparov je ustvrdio da su urede njegova pokreta Druga Rusija danas napali aktivisti prokremaljskog pokreta mladeži Naši te da je osmero predstavnika oporbe pritom ozlijeđeno.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika