03.12.2007. / 17:20

Autor: Marijana Zrinjski

NATJEČAJ U ZAGREBU

Do 2009. izgradit će se deset staračkih domova

Ovaj mjesec Zagreb će raspisati natječaj kojim će tražiti privatne partnere za gradnju čak deset staračkih domova, a okvirno se procjenjuje da će za gradnju i opremanje svakog od njih trebati 12 milijuna eura ili ukupno 120 milijuna eura. Dovršetak izgradnje domova na koje trenutačno čeka oko 18 tisuća ljudi, planiran je za 2009. godinu.

Izjavio je to za Poslovni dnevnik Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje u zagrebačkom poglavarstvu. Uvjeti natječaja neće biti klasično javno privatno partnerstvo u kojemu grad odredi lokaciju na kojoj ima zemljište i traži partnera koji će osim gradnje dugoročno voditi domove uz određenu naknadu. Zbog nedostatka zemljišta Zagreb traži partnere koji će na svom zemljištu napraviti domove i odmah po izgradnji ih predati gradu na upravljanje. Grad će im kroz višegodišnje razdoblje plaćati ugovorenu naknadu.

Na natječaj se ide kako bi se domovi pravilno rasporedili po gradu i kako bi se dobile što je moguće bolje ponude. Naime, natječaj će biti raspisan po različitim četvrtima u kojima domovi nedostaju. U suprotnom bi se moglo dogoditi da svi domovi budu izvan grada gdje je zemljište jeftinije.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika