Objavljeno u Nacionalu br. 629, 2007-12-03

Autor: Mislav Šimatović

KARIJERA I NOVAC

Konstruktor gradi terminal u Pločama

Gradnja prve faze kontejnerskog terminala u luci Ploče trajat će dvije godine, sagradit će se 280 metara obale a radovi će stajati 34,4 milijuna eura

IVICA PAVLOVIĆ, direktor Luke PločeIVICA PAVLOVIĆ, direktor Luke PločeLučka uprava Ploče potpisala je s tvrtkom Konstruktor inženjering iz Splita ugovor o izgradnji prve faze kontejnerskog terminala u luci Ploče. Terminal bi trebao biti dovršen za dvije godine a vrijednost ugovorenih radova je 34,4 milijuna eura. Kontejnerski terminal će nakon izgradnje prve faze imati skladišne kapacitete za 60 tisuća standardnih brodskih kontejnera, a bit će izgrađena i nova obala dugačka 280 metara.

Predviđena su i ulaganja u pretovarnu opremu i mehanizaciju. S obzirom na rast kontejnerskog prometa u Luci Ploče, izgradnja novog terminala postala je nužnost jer ove je godine promet oko 70 posto veći od lanjskog. Istovremeno uprava Luke do kraja godine predviđa više od 4,3 milijuna pretovarene robe, što je, ističu u Luci Ploče, na razini rekordnih, kasnih osamdesetih godina.

Luka Ploče je u prvih devet mjeseci 2007. ostvarila neto dobit od 17 milijuna kuna, što je znatan porast u usporedbi s lanjskih 8,03 milijuna kuna. Ukupni prihodi Luke Ploče istovremeno su povećani za gotovo 22 posto, na 108,8 milijuna kuna, pri čemu su prihodi od osnovne djelatnosti iznosili 106,5 milijuna kuna ili 26,5 posto više nego lani.

Vezane vijesti

Radnici strahuju od gubitka terminala u Pločama

Radnici strahuju od gubitka terminala u Pločama

Iako je domaćoj javnosti cijeli slučaj relativno nepoznat, hrvatska luka Ploče predmet je najvrijednijeg najvrijedniji trgovačko-pravni spor u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika