04.12.2007. / 09:00

Autor: Plamenko Cvitić

TELEVIZIJSKI SPOT

VIDEO: Propagandom protiv ilegalnog ulaska u Švicarsku

Švicarska vlada financirala je snimanje propagandnog spota, koji je već prikazan u Nigeriji i Kamerunu, a kojim se mlade Afrikance želi odvratiti od ilegalnog ulaska u Švicarsku.

Spot pokazuje da postoji velika razlika između onoga što se priča o životu imigranata i stvarnosti. Spot počinje kadrom na kojem stariji čovjek diže slušalicu i pozdravlja sina koji ga zove iz Švicarske. Nakon toga vidi se mladić koji telefonira iz govornice po groznoj kiši. Otac ga pita je li se dobro smjestio, a on kaže da živi s prijateljima, a u kadru se vidi kako živi u logoru za imigrante. Otac ga pita kako napreduje njegov studij, a on kaže da ide dobro, ali se u sljedećem kadru vidi kako prosi na ulici, te kako ga policija zbog toga uhićuje.

Bilo je dosta onih koji su tvrdili da je spot neprijateljski intoniran protiv stranaca, čak i rasistički. U Švicarskoj, međutim, smatraju da potencijalni imigranti moraju znati da Švicarska za njih neće biti raj, nego da ih, ako i stignu do nje, čekaju teškoće.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika