04.12.2007. / 09:27

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIA TIMES

Razlozi zbog kojih vrijedi biti Slovenac

Slovenia Times piše kako se moraju znati smijati na svoj račun ako žele dokazati da su sasvim zrela i razvijena država, dodajući kako mnoge nacije imaju slične top-ljestvice

Uoči predsjedanja Ljubljane Europskom unijom, besplatni tjednik na engleskom jeziku "The Slovenia Times" je otvorio natječaj za najduhovitije ideje o deset razloga zbog kojih vrijedi biti Slovenac ("Top ten reasons for being a Slovenian").

Evo nekoliko komičnih prijedloga zbog kojih vrijedi biti Slovenac.

Tjednik je ponudio i prve dosjetke u kojima je Sloveniju zamijenio za Slovačku, a spomenute su i nesuglasice s Hrvatskom oko granice na moru.

Kad si Slovenac, onda naselje od 25.000 stanovnika možeš zvati velegradom, možeš blokirati ulazak Hrvatske u EU jer misliš da je Dalmacija slovensko primorje, možeš misliti da živiš u najposebnijoj državi na svijetu iako svi drugi misle da živiš u Slovačkoj, a možeš i govoriti da živiš u kokoši.

Posljednja dosjetka odnosi se na oblik Slovenije koja na zemljopisnoj karti izgleda kao kokoš okrenuta prema istoku, po čemu je jedan od domaćih prvih internet portala dobio naziv Mat kura, mama-kokoš, odnosno kvočka.

Slovenia Times piše kako se moraju znati smijati na svoj račun ako žele dokazati da su sasvim zrela i razvijena država, dodajući kako mnoge nacije imaju slične top-ljestvice.

Tako je jedan od razloga zašto biti Englez: Dobili smo dva svjetska rata i jedno nogometno prvenstvo, a kod Nijemaca - ne moraju se mučiti s učenjem njemačkog kao stranog jezika

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika