04.12.2007. / 12:48

Autor: Nina Tomljanović, Martina Čizmić

ORUŽANA PLJAČKA GETRO-a

Jedan razbojnik ubijen, drugi ranjen, treći u bijegu

Trojica naoružanih razbojnika pokušali su izvesti pljačku, no zaštitari su im se suprotstavili te je došlo pucnjave, pri čemu su dvojica razbojnika ranjena, a jedan od njih je na putu do bolnice umro

Rano jutros u trgovačkog centra Getro u Sesvetama, zaštitari Sokola Marića ubili su jednog razbojnika, drugog su ranili dok im je treći uspio pobjeći prilikom oružane pljačke, javlja zagrebačka policija. Zagreb je pod opsadom; zatvoreni su svi izlazi, patrolira se na cestama, a dignut je i policijski helikopter.

Trojica naoružanih razbojnika pokušali su izvesti pljačku, no zaštitari su im se suprotstavili te je došlo pucnjave, pri čemu su dvojica razbojnika ranjena, a jedan od njih je na putu do bolnice umro. Treći od njih je uspio pobjeći u osobnom automobilu Opel omega metalik sive boje, nepripadajućih registracijskih tablica ZG 6522 DD.

Policija apelira na građane da ukoliko imaju saznanja o automobilu i bjeguncu da se jave u najbližu Policijsku postaju ili na broj 92.

U policiji nisu željeli objaviti identitet razbojnika koji su stradali u okršaju sa zaštitarima. Prema informacijama koje su objavili neki mediji, ubijen je četrdesetogodišnji Dubravko Marini, a ranjen dvadesetosmogodišnji Kristijan Čabraja. Obojica su već ranije poznati policiji.

Direktor zaštite u "Sokol Mariću", Ante Perčin izjavio je kako zaštitari nisu prekršili niti jedan element postupanja u slučajevima pljačke. Prema Perčinu, zaštitari su napadnuti dok su prevozili dnevni utržak trgovačkog centra prema blindiranom vozilu. Prema uobičajenoj proceduri jedan od njih je čekao u kombiju, dok su druga dvojica prenosili novac. Tada su ih zaskočila dvojica maskiranih muškaraca i zatražila da vreće s novcem bace na pod. Potom je jedan od njih navodno zapucao iz automatske puške "uzi" na dvojicu zaštitare, na što je reagirao treći zaštitar.

Perčin tvrdi kako je jedan od ranjenih razbojnika pokušao podignuti "uzi" i uperiti ga prema zaštitaru, na što je reagirao drugi zaštitar i ispalio posljednji hitac u razbojnika. Iako je utvrđeno kako su zaštitari pucali u samoobrani, cijelo su popodne odgovarali na pitanja policajaca, te su podvrgnuti liječničkom pregledu i alkotestu kako bi se sa sigurnošću utvrdilo pucnjavom da nisu prekoračili svoje ovlasti.

Službene podatke policija će objaviti nakon završetka očevida.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika