04.12.2007. / 11:46

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Dogovorili se SDP i HNS

Što se tiče HDSSB-a, predsjednik stranke Vladimir Šišljagić ponovio je da s HSP-om i HDZ-om neće ni sjesti za stol, tako da mu jedina opcija za razgovore ostaje koalicija SDP-HNS, kojoj je Glavašev prvi suradnik odmah prebacio lopticu odgovornosti za formiranje gradske vlasti…

Čelnici osječkog SDP-a i HNS-a Biljana Borzan i Ivan Vrdoljak postigli su poslijeizborni koalicijski dogovor o zajedničkom nastupanju u razgovorima o formiranju nove gradske vlasti, piše Jutarnji list. Zajedno imaju 7 mandata (SDP 6, HNS 1) što ih stavlja u ravnopravan položaj za pregovore s HSP-om i HDSSB-om koji su također osvojili po 7 mandata svaki.

Osječka koalicija SDP-HNS priželjkuje da SDP osigura saborsku većinu, što bi ih dovelo u situaciju da u Osijeku traže mandat za sebe. Pri tome bi za njih bilo poželjno da u Osijeku ne moraju vraćati “saborske dugove” Glavaševoj stranci.

Što se tiče HDSSB-a, predsjednik stranke Vladimir Šišljagić ponovio je da s HSP-om i HDZ-om neće ni sjesti za stol, tako da mu jedina opcija za razgovore ostaje koalicija SDP-HNS, kojoj je Glavašev prvi suradnik odmah prebacio lopticu odgovornosti za formiranje gradske vlasti.

Iako čelnici svih stranaka papagajski ponavljaju da se rješenje mora naći, dojam je da nitko nikoga ne želi poduprijeti. "Svi znamo da nijedna kombinacija nije bajna, no ako ćemo se dijeliti ideološki, onda možemo građanima odmah reći da se pripreme za nove izbore. Ipak, moramo vjerovati da ćemo pronaći rješenje", istaknula je Biljana Borzan za Jutarnji list.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika