04.12.2007. / 12:23

Autor: Martina Čizmić

ITALIJA

Potrošnja kokaina mogla bi porasti za 40 posto u sljedeće tri godine

"Osim dilera drogu će vam prodati i kolege na poslu ili u školi kako bi financirali vlastitu ovisnost. Uskoro će se droge moći kupovati kao i gazirana pića", upozorava Gatti

Stručnjaci u Italiji upozorili su kako se potrošnja kokaina u toj zemlji povećala za 40 posto u posljednje tri godine. Zbog naglog rasta konzumacije narkotika odlučili su podići uzbunu.

Stručnjak za narkotike Eiccardo Gatti predviđa da će za tri godine u Italiji 1,1 milijun ljudi redovito ili povremeno konzumirati kokain. Broj onih koji puše marihuanu mogao bi porasti za 30 posto, na četiri milijuna ljudi.

Niske cijene i sve lakša dostupnost droga svih vrsta razlog su stalnog porasta konzumacije narkotika. "Možete ih pronaći posvuda. Osim dilera drogu će vam prodati i kolege na poslu ili u školi kako bi financirali vlastitu ovisnost. Uskoro će se droge moći kupovati kao i gazirana pića", upozorava Gatti.

Gram kokaina ove godine pojeftinio je sa 99 na 83 eura, dok je gram kokaina pojeftinio sa 84 na 78 eura. Stručnjaci upozoravaju da veliki promet narkotika po niskim cijenama velikim narkokartelima donosi zaradu u milijardama eura.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika