04.12.2007. / 13:20

Autor: Martina Čizmić

ULAZAK HRVATSKE U EU

Jouyet: "Završni proces pristupanja u drugoj polovici 2008."

"Hrvatska jasno pokazuje put kojim treba ići", rekao je Leigh u svom govoru

Francuski ministar za europske poslove, Jean-Pierre Jouyet rekao je kako očekuje da će pristupni proces Hrvatske Europskoj uniji ući u završnu fazu u drugoj polovici sljedeće godine.

"Nadam se da će pristupni proces s Hrvatskom ući u završnu fazu tijekom francuskog predsjedništva EU", rekao je Jouyet u Bruxellesu.

Michel Leigh, glavni direktor Opće uprave za proširenje u Europskoj komisiji naglasio je veliki napredak Hrvatske koja treba biti primjer u regiji.

"Hrvatska jasno pokazuje put kojim treba ići", rekao je Leigh u svom govoru. Dodao je da je Komisija u svom izvješću o napretku pozvala i na otklanjanje preostalih pitanja vezanih za reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije, reformu javne uprave te restrukturiranje određenih industrijskih sektora.

"Od svih zemalja u regiji očekujem da se odluče za Europu", rekao je Jouyet i napomenuo da će zapadni Balkan biti jedan od prioriteta tijekom francuskog predsjedanja EU. Istaknuo je da bi Srbija trebala poduzeti odgovarajuće korake za uhićenje preostalih haških bjegunaca, ukoliko želi otvoren put za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika