04.12.2007. / 14:03

Autor: Martina Čizmić

BRUXELLES

Mesić i Del Ponte o presudi vukovarskoj "trojci"

"Netko mora odgovarati za to što je Vukovar pretvoren u Staljingrad i za smaknuće 300 ranjenika u jednom danu", rekao je Mesić u svom uvodnom govoru u Bruxellesu

Predsjednik Mesić u Bruxellesu se sastao sa glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte i razgovarao o presudi "vukovarskoj trojci".

"Razgovarali smo o toj skandaloznoj presudi i sada smo gledali što može Hrvatska učiniti da bi se pravda zadovoljila", rekao je Mesić. "Ono što mi možemo učiniti jest optužiti svu trojicu, tražiti njihovo izručenje ili možemo, prema sporazumu koji imamo sa Srbijom, dati joj sve dokaze u vezi s činjenicama koje su poznate našim organima i tražiti od Srbije da im sudi uz međunarodni monitoring", dodao je i istaknuo da u tome ima podršku Carle del Ponte.

U svom uvodnom govoru na konferenciji Mesić je ukazao na neodrživost kazne "vukovarskoj trojci". "Netko mora odgovarati za to što je Vukovar pretvoren u Staljingrad i za smaknuće 300 ranjenika u jednom danu", rekao je.

Carla del Ponte je novinarima rekla kako odlično surađuje sa Hrvatskom. Dodala je da će suđenje generalima Gotovini, Markaču i Čermaku početi u proljeće sljedeće godine.

"Imamo odličnu suradnju s Hrvatskom. Imamo pristup dokumentima i svjedocima. Gotovina je u Den Haagu i nije pušten na privremenu slobodu kako je tražio. Sudsko vijeće odlučilo ga je držati u pritvoru do početka suđenja", rekla je Del Ponte.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika