04.12.2007. / 14:40

Autor: Martina Čizmić

RATNI ZLOČINCI

Del Ponte: "Nitko nije rekao da Mladić nije u Srbiji"

"Jučer sam bila u Beogradu i nitko mi nije rekao da Mladić nije u Srbiji. Sve pokazuje da je on upravo tamo", rekla je Del Ponte

Carla del Ponte izjavila je u Bruxellesu da je Ratko Mladić negdje u Srbiji te je zatražila od Europske unije da pritisne Beograd kako bi on bio uhićen i izručen Haagu.

"Jučer sam bila u Beogradu i nitko mi nije rekao da Mladić nije u Srbiji. Sve pokazuje da je on upravo tamo", rekla je Del Ponte. Dodala je da se haški bjegunac Stojan Župljanin isto nalazi u Srbiji, dok je Goran Hadžić vjerojatno u Srbiji, ali može biti i u nekoj drugoj zemlji.

Na konferenciji o budućnosti zapadnog Balkana rekla je da zemlje bivše Jugoslavije samo pod pritiskom surađuju s Haškim sudom. Navela je Hrvatsku kao najbolji primjer, jer je pod pritiskom EU u potpunosti surađivala.

"Srbija treba imati isti tretman", rekla je Del Ponte.

Na izjavu potpredsjednika srbijanske vlade Božidara Đelića da je Srbija izručila 42 od 46 optuženika, rekla je kako se 17 optuženika predalo "pod pritiskom", a ne dobrovoljno. "Pokušali su pregovarati i s Mladićem, ali on nije pristao", rekla je Del Ponte.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika