04.12.2007. / 16:49

Autor: Marijana Zrinjski

PEDOFILIJA U CRKVI

Svećenik s Raba osuđen na tri godine zatvora

Svećenik s Raba Drago Ljubičić danas je na Općinskome sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na tri godine zatvora zbog bluda nad maloljetnicima. Ljubičić je proglašen krivim za blud nad petoricom dječaka dobi 10 i 11 godina dok je službovao kao župnik u Banjolu na otoku Rabu, u razdoblju između rujna 2003. i svibnja 2007.

Uhićen je 13. lipnja ove godine i nakon dva dana pušten. Odlukom istražnog suca Županijskog suda u Rijeci Vlade Bosnera tada mu je ujedno izrečena zabrana kontaktiranja s oštećenim dječacima i njihovim roditeljima.

O najavljenim žalbama branitelja i tužitelja odlučivat će Županijski sud u Rijeci.

Inače, Ljubičić je zaređen za svećenika 1969. godine. Devedesetih godina služio je u Novalji na Pagu. Bio je bio župnik, a poznati svećenik Zlatko Sudac kapelan. Mještani ga se sjećaju kao iznimno poduzetnog čovjeka koji je najviše volio kampiranje s djecom. Kako je kazao jedan stanovnik Novalje, koji je želio ostati anoniman, u mjestu se znalo za župnikove ekscese, ali se sve zataškalo te nikad nije provedena službena istraga. Ubrzo nakon toga, krčka ga je biskupija premjestila na Rab.

O problemu pedofilije u Hrvatskoj Nacional.hr pisao je prošli mjesec.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika