05.12.2007. / 07:57

Autor: Martina Čizmić

EKOLOGIJA

Razvodi štete Zemlji

"Rastave povećavaju potrošnju preostalih prirodnih bogatstava, poput vode, tla i energije jer povećavaju broj kućanstava", upozorile su Eunice Yu i Jianguo LIu s michiganskog sveučilišta

Stručnjaci za okoliš proveli su istraživanje i otkrili kako je rastava pogubna za naš planet jer iscrpljuje njegova prirodna bogatstva. U istraživanju državnog sveučilišta u Michiganu otkriveno je kako rastavljeni parovi stvaranjem odvojenih kućanstava povećavaju broj osoba koje treba grijati, hladiti i osvjetljavati za 38 milijuna. U 2005. godini to je značilo porast potrošnje električne energije za 73 milijarde kilovat sati, a vode za 2,37 milijarde litara. A to su samo podaci za SAD.

Znanstvenici su utvrdili da su u 2005. nova kućanstva koja su nastala nakon rastave u SAD-u potrošila 46 posto više struje i 56 posto više vode.

"Rastave povećavaju potrošnju preostalih prirodnih bogatstava, poput vode, tla i energije jer povećavaju broj kućanstava", upozorile su Eunice Yu i Jianguo LIu s michiganskog sveučilišta.

No, da nije sve crno pokazuje zaključak studije. Dio štete popravlja se kada rastavljene osobe ponovno stupe u vezu s novim partnerom.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika