05.12.2007. / 08:44

Autor: Marko Biočina

INTERVJU

Jurčić: "Zoranu ne zamjeram ništa"

Nesuđeni SDP-ov premijerski kandidat Ljubo Jurčić, nakon nekoliko dana provedenih u Hercegovini, vratio se u Zagreb. U intervjuu Jutarnjem listu rekao je kako ne zamjera Zoranu Milanoviću što ga nije podržao do kraja.

„Ne zamjeram mu, zašto bih? Bila je to moja odluka, nisam tražio njegovu zaštitu ili podršku. SDP je kandidirao program koji je sadržavao i koncept vlade i mene kao premijerskog kandidata. Okolnosti su se promijenile, programi ostaju“, rekao je Jurčić, koji smatra da je odluka o njegovom povlačenju ipak donesena u pogrešnom trenutku.

„Moja je ideja bila moje povlačenje bude argument SDP-a ako bude potreban za formiranje nove vlade. Na dan objave imao sam prije dogovorene obveze izvan Zagreba, pa je to ispalo nezgodno“, smatra Jurčić. Uspije li na koncu SDP ipak sastaviti vladu, Jurčić nije siguran bi li prihvatio mjesto potpredsjednika vlade.

„Želim sudjelovati u projektu koji će uspjeti, pa bih sudjelovao i u vladi za koju bih imao dovoljno argumenata da će biti uspješna. Ali moj koncept vlade bio je drugačiji, pa nije samo pitanje mjesta u vladi, već i strukture vlade, njezinih politika i strukture vođenja. Ne kandidiram se ni za jedno mjesto, već ponovno za koncept i mogućnost realizacije pojedinih politika i projekata“, rekao je Jurčić i isto tako naglasio da smatra kako „ne bi trebao boriti za vlast po svaku cijenu“.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika