03.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

BIH

BIH: VIJEĆE MINISTARA U ČETVRTAK O PONUDAMA ZA GRADNJU KORIDORA 5C

BIH: VIJEĆE MINISTARA U ČETVRTAK O PONUDAMA ZA GRADNJU KORIDORA 5C

Vijeće ministara BiH u četvrtak bi trebalo održati sjednicu na kojoj će raspravljati o ponudama za gradnju dijela koridora V.C koji prolazi kroz BiH. Vijeće će formalno razmotriti ponudu bosansko-malezijske tvrtke ‘’Bosmal’’, no bosanskohercegovačka vlada očitovat će se i o pismu namjere hrvatske vlade koje sadrži ponudu za izradu studije izvedivosti autoceste kroz BiH. “Mi ćemo kao svaka ozbiljna vlada u svijetu razmotriti sve ponude i odlučiti koju ćemo prihvatiti”, izjavio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić. Prema izjavama glasnogovornice ‘’Bosmala’’ Amre Kebo najuvjerljiviji argument bosansko-malezijske tvrtke je taj što je ona svoje obveze ispunila tri mjeseca prije roka, prikupivši početnih 300 milijuna eura nužnih za projektnu dokumentaciju i otkup zemljišta.
Konačna odluka o dodjeli koncesije ovisit će i o stajalištu Povjerenstva za koncesije koje još nije formirano, a trebalo bi biti uspostavljeno do kraja mjeseca. Povjerenstvo bi činila po tri stručnjaka iz Federacije BiH, odnosno Republike Srpske, a sedmi ključni član u narednih pet godina bio bi stranac kojega odredi Ured Visokog predstavnika (OHR).

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika