05.12.2007. / 13:54

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE BRANIMIRU GLAVAŠU

Glavaš ipak ostaje u pritvoru

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je zahtjev obrane Branimira Glavaša da ga se pusti iz pritvora nakon što je iznio svoju obranu na suđenju u slučajevima "garaža" i "selotejp" za zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku.

Sudac Željko Horvatović kazao je da svi razlozi koje su naveli Glavaševi branitelji ne predstavljaju nove okolnosti te da i dalje postoje posebno teške okolnosti koje opravdavaju pritvor. Dodao je kako je i Vrhovni sud ranije odbacio argumente branitelja da se zadržavanjem Glavaša u pritvoru krši Ustav i međunarodne konvencije koje su iznad hrvatskih zakona.

Odvjetnik Veljko Miljević podsjetio je da je glavna svrha pritvora osiguranje da će se optuženik pojavljivati na suđenju. Naglasio je da je Glavaš u pritvoru već godinu dana te da mu je zbog štrajka glađu narušeno i zdravlje, te istaknuo činjenicu da je na posljednjim parlamentarnim izborima voljom građana izabran u Hrvatski sabor, što, po Miljevićevom mišljenju, također govori o raspoloženju dijela javnosti prema Glavašu.

Obraćajući se sudskom vijeću Glavaš je ustvrdio da njegov štrajk glađu nije usmjeren prema sudu, odnosno u smislu pritiska na sud već je usmjeren protiv politike koja je pokrenula proces. Štrajk glađu će, najavio je, nastaviti i dalje.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika