05.12.2007. / 15:33

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sanader: "Imat ćemo potporu više od 80 zastupnika"

Podsjetio je ponovo kako pregovori dobro napreduju te da se na temelju programa razgovara o sadržaju a ne o funkcijama naglasivši kako nitko nikoga ne ocjenjuje, već se kaže Sanader, pregovori odvijaju u konstruktivnoj, prijateljskoj i dobroj atmosferi

Na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a, predsjednik te stranke Ivo Sanader je izvijestio kako je siguran da će na kraju imati potporu više od 80 zastupnika.

Podsjetio je ponovo kako pregovori dobro napreduju te da se na temelju programa razgovara o sadržaju a ne o funkcijama naglasivši kako nitko nikoga ne ocjenjuje, već se kaže Sanader, pregovori odvijaju u konstruktivnoj, prijateljskoj i dobroj atmosferi. "Uputio bih signal javnosti da će sve biti u redu", rekao je Sanader.

Kada govorimo o programima, Sanader je napomenuo kako ni jedna stranka ne očekuje da će biti prihvaćeni svi njezini uvjeti. "Svaki sporazum je konsenzus", kaže Sanader dodajući da kao odgovorni političari "na temelju volje birača razgovaraju o tome da sastave većinu koja će biti odgovorna za Hrvatsku".

Na novinarsko pitanje ima li namjeru potpise koalicijskih partnera nositi predsjedniku države Stjepanu Mesiću, šef HDZ-a je odgovorio da ne jer je dovoljno jamčiti predsjedniku. Rekao je da ima vremena do kada će Mesić odlučiti o mandataru istaknuvši kako očekuje da će baš on biti mandatar."U svakom slučaju siguran sam da ćemo na kraju procesa imati više od 80 zastupnika koji će podržati vladu", kaže Sanader.

Na medijske napise o broju ministarstava kao i tvrdnje da postoje svojevrsne ucjene i pritisci potencijalnih partnera, Sanader je kazao kako se svašta čuje, no da puno toga nije istina. "Razgovara se prije svega o programima, a o foteljama će se razgovarati na kraju", ponovio je Sanader.

Predsjednik HDZ-a je ponovio kako je s predsjednikom još u petak razgovarao uz izborne teme, i o temama važnima za daljnje funkcioniranje države, jer kaže Sanader, život nije stao s izborima. "Hrvatska 1. siječnja postaje članicom Vijeća sigurnosti. Mi se moramo jako dobro pripremiti za to i svi zajedno funkcioniramo tako da Hrvatska 1. siječnja bude pripremljena za to. Isto tako, pregovori s EU idu dalje. Vlada funkcionira, sve institucije funkcioniraju normalno i o tome sam razgovarao s predsjednikom", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika