05.12.2007. / 17:54

Autor: Nina Tomljanović

ODBIJENA OSTAVKA

Ivaniš ostaje predsjednik PGS-a

Nakon sastanka je član Predsjedništva Dario Vasilić izjavio kako je Predsjedništvo ocijenilo da je Ivaniš slijedio odluke toga tijela u vezi s izborima te ne može biti posebno osobno odgovoran

Predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ostaje na čelu stranke jer predsjedništvo Primorsko-goranskog saveza na današnjem sastanku u Rijeci nije prihvatilo njegovu ostavku koju je ponudio zbog loših izbornih rezultata.

Ivaniš naime, kao prvi na kandidacijskoj listi koalicije HSS-HSLS-PGS za 8. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije, nije uspio ući u Hrvatski sabor.

Nakon sastanka je član Predsjedništva Dario Vasilić izjavio kako je Predsjedništvo ocijenilo da je Ivaniš slijedio odluke toga tijela u vezi s izborima te ne može biti posebno osobno odgovoran.

Izborne rezultate će stranački ogranci analizirati te će u roku od šest mjeseci biti sazvana konvencija PGS-a na kojoj će se, kaže Vasilić, raspravljati o odgovornosti cijelog Predsjedništva za loše rezultate.

PGS neće odlučivati o sastavljanju buduće Vlade, kaže Ivaniš dodajući kako je zadovoljan svojim statusom u koaliciji sa HSS-om i HSLS-om.

Rekao je da je za PGS prihvatljiva bilo koja Vlada koja bi ispunila tri stavke PGS-ova programa: veća izdvajanja za lokalnu samoupravu sa sedam na 20 posto, nastavak prijenosa upravnih ovlasti na niže razine vlasti te osnivanje ministarstva za regionalni razvoj.

Ivaniš je prije sastanka kazao kako je PGS podbacio na izborima, iako je, po njegovu mišljenju, stranka provela najbolju predizbornu kampanju do sada. Djelomičan uzrok lošeg rezultata je, smatra, snažna bipolarizacija političke scene.

Rekao je i da PGS ostaje parlamentarna stranka zbog ulaska predstavnika koalicije HSS-HSLS-PGS u Hrvatski sabor s područja 7. izborne jedinice.

Nikola Ivaniš je predsjednik PGS-a od 2002. Bio je zastupnik u trima saborskim sazivima, a u prošlom je bio potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika