06.12.2007. / 13:16

Autor: Katarina Zorić

PREGOVORI

Friščić zadovoljan pregovorima s HDZ-om

S velikim zanimanjem pregovore prate i na Iblerovom trgu jer o njima ovisi pozicija buduće vlade, odnosno hoće li ona biti desno ili lijevo…

Sudeći prema najnovijim informacijama koje stižu iz stožera koalicije HSS-HSLS, optimizam Ive Sanadera nije neutemeljen.

Naime, predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je za Media servis da je zadovoljan tijekom pregovora s HDZ-om.
"Kako me informiraju stranački predstavnici koji sudjeluju na sastancima, pregovori dobro idu i nema zastoja", rekao je Friščić.

S velikim zanimanjem pregovore prate i na Iblerovom trgu jer o njima ovisi pozicija buduće vlade, odnosno hoće li ona biti desno ili lijevo. Da situacija trenutno ide u korist HDZ-a, potvrđuje i Friščićeva izjava o pregovorima sa SDP-om.

"Ako se ovdje sve dogovori, onda nema mogućnosti niti potrebe vršiti pregovore na pregovore", kaže Friščić

A socijaldemokratima na putu do sastavljanja Vlade preostaje samo mogućnost da pregovori žuto-zelenih i HDZ-a ipak propadnu. U međuvremenu SDP-ovci razgovaraju s ostalim potencijalnim partnerima pa su tako na Iblerovom trg u tijeku su razgovori sa čelnicima HSU-a.

Na razgovor su stigli predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan i jedini saborski zastupnik te stranke Silvano Hrelja koji su na pitanje novinara hoće li HSU koalirati sa SDP-om, odgovorili da još ne znaju odgovor.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika