06.12.2007. / 13:22

Autor: Katarina Zorić

UMIROVLJENICI

Jordan: "Priklonit ćemo se opciji koja će sastaviti novu vladu"

"Nama je cilj da, s našim jednim zastupnikom, budemo u vlasti da koliko-toliko možemo utjecati na programe koje smo predstavili našim biračima", rekao je Jordan...

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan danas je nakon razgovora s vodstvom SDP-a u središnjici te stranke, izjavio kako će se njegova stranka prikloniti onoj opciji koja će osigurati parlamentarnu većinu za sastavljanje nove vlade, ali da još ništa nije dogovorio ni s HDZ-om ni s SDP-om.

"Nama je cilj da, s našim jednim zastupnikom, budemo u vlasti da koliko-toliko možemo utjecati na programe koje smo predstavili našim biračima", rekao je Jordan, a na upit tko mu je u ovom trenutku bliži, SDP ili HDZ, odgovorio je da je prerano o tome govoriti.

Nakon što se, zajedno s potpredsjednikom HSU Silvanom Hreljom, na Iblerovom trgu sastao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, te s SDP-ovicima Slavkom Linićem i Ljubom Jurčićem, Jordan je novinarima rekao da u razgovorima nije postignut nikakav dogovor, osim da će se razgovori sa SDP-om nastaviti.

U tim razgovorima su, kaže, obje strane iznijele svoje stavove o programima vezanim uz socijalna (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) i gospodarska pitanja.

Upitan, hoće li ponovno razgovarati i s HDZ-om, odgovorio je da je HSU s HDZ-om završio razgovore, a na upit znači li to da je s tom strankom već postigao dogovor, ponovio je da još ništa ni s kim nije dogovoreno.

Upitan, hoće li prije Nove godine, umirovljenicima biti isplaćena božićnica, s obzirom da na nova vlada još nije imenovana, Jordan je odgovorio: "To pitajte Polančeca".

Vezane vijesti

Hrelja: HDZ želi kupiti umirovljeničke glasove za 100 kuna

Hrelja: HDZ želi kupiti umirovljeničke glasove za 100 kuna

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) smatra da je jednokratna naknada od 100 kuna umirovljenicima prije izbora izraz krajnje drskosti i bezočnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika