06.12.2007. / 15:02

Autor: Martina Čizmić

REGIJA

Rupel: "Očekujem ulazak Makedonije u NATO"

"Bude li NATO odlučan, Grčka neće moći dati veto na poziv Makedoniji", rekao je Rupel

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da će Makedonija dobiti poziv za članstvo u NATO savezu. Time bi postala "sidro stabilnosti" u regiji.

Rupel je rekao kako će Makedonija na summitu NATO-a u Bukureštu sljedeće godine vjerojatno dobiti poziv bez obzira na neriješene odnose s Grčkom oko imena. "Bude li NATO odlučan, Grčka neće moći dati veto na poziv Makedoniji", rekao je Rupel.

Osvrnuo se i na stanje drugih država u regiji. Rekao je da su prilike u BiH sada dobre, u usporedbi sa stanjem od prije pola godine. Ocijenio je da je najproblematičnija i najsloženija situacija u Kosovu.

Istaknuo je da se, prema nekim ocjenama, može očekivati žestoka rasprava o Kosovu u Vijeću sigurnosti UN-a. "Neki očekuju da bi novi dokument o Kosovu mogao donijeti napredak i ojačati ulogu EU u toj pokrajini", rekao je Rupel. Ponovio je svoje stajalište kako je Kosovo više europski nego ruski ili američki problem.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika