06.12.2007. / 16:17

Autor: Sandra Županić

GRAD ZAGREB

Zagreb kupuje 900 stanova za socijalne slučajeve

Gradnja stambenog naselja Sopnica – Jelkovec počela je u listopadu 2006. Ukupna vrijednost investicije je 1, 425 milijardi kuna

Na sjednici Gradskog poglavarstva Zagreba, gradski su čelnici odlučili da će grad na vrijeme od 15 godina iznajmiti, a nakon tog roka kupiti, 1300 stanova koji su još u procesu izgradnje na lokaciji Sopnica – Jelkovec.

Zagrebački holding, investitor izgradnje stanova u Sopnica - Jelkovcu prema modelu zagrebačke stanogradnje, 15 će godina Zagrebu iznajmljivati 1300 stanova ukupne površine oko 95 tisuća m2 za mjesečnu najamninu od 9,4 milijuna kuna, odnosno gotovo 99 kuna po metru kvadratnom. Grad će najamninu za 15 godina platiti oko 1,7 milijardi kuna, a najveći dio tog novca namaknut će se kreditom. Uz najamninu Grad će cijelo vrijeme plaćati i pričuvu.

Nakon isteka najma Grad će iste stanove kupiti za 1 kn po stanu. Stanovi moraju biti gotovi do prosinca 2008., a najam i obveza plaćanja najamnine počinju 1. siječnja 2009.

"Gradi se 2733 stana, a nešto manje od polovice iznajmit ćemo Gradu na 15 godina. To je dugoročna investicija s ciljem da Grad stekne vlasništvo nad stanovima. Oko 900 stanova bit će dodijeljeno građanima sa socijalne liste, a ostatak ćemo iznajmljivati mladima po povoljnijim cijenama od tržišnih. I stanovi koji će biti na prodaju prodavat će se po cijena nižim od tržišnih bez pologa. Na taj način zaustavit ćemo divljanje cijena stanova na tržištu", rekao je predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika