07.12.2007. / 08:14

Autor: Marijana Zrinjski

POBUNA U HSP-U

Kovačević: "Razmišljam o kandidaturi za predsjednika"

Član predsjedništva HSP-a Pero Kovačević potvrdio je za Nacional.hr da razmišlja o kandidaturi za predsjednika stranke. No, njegova konačna odluka kao i imena ostalih kandidata za to mjesto znati će se krajem mjeseca kada krene kandidacijski postupak u stranci.

Ogovovarajući na pitanje zašto je predsjednik HSP-a Anto Đapić odustao od ostavke, kazao je: "Ma to je samo stvar samo tehničke prirode. Netko mora voditi stranku do novih izbora u HSP-u, a sada su i ove pripreme Sabor". Na pitanje hoće li se i Đapić ponovo kandidirati za predsjednika odgovorio je da ne zna. Kovačević ne zna ni imena ostalih mogućih kanididata, a ne zna ni zašto se raspustio zadarski HSP. Što se tiče Ruže Tomašić kazao je kako mu je u jučerašnjem telefonskom razgovoru kazala da se povlači iz predsjedništva, ali ostaje članica HSP-a. Razlozi njezinog odstupanja s dužnosti prije svega su, kaže, zdravstveni.

Đapić je pak sinoć u emisiji na Novoj tv te opovrgnuo da postoje nesuglasice s Ružom Tomašić koja je naime prije dva dana izjavila kako će najvjerojatnije izići iz stranke "jer to nije onako kako je zamišljala". Prije toga, odmah nakon Đapićeve ostavke objavila je kandidaturu za predsjednicu HSP-a. "Nije problem da se Ruža Tomašić kandidira za predsjednicu HSP-a kada dođe vrijeme za to, i kada se odrede pravila igre", kazao je Đapić.

Vezane vijesti

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić danas je u Zagrebu na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika