07.12.2007. / 08:45

Autor: Marko Biočina

TRAGEDIJA NA KORNATU

Frane Lučić nije sposoban za svjedočenje

Iako je istražni sudac zatražio svjedočenje Frane Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca iz nesreće koja se 30. kolovoza dogodila na Kornatu, on se za sada neće odazvati tom pozivu. Tako je odlučio stručni konzilij KBC-a Split koji se brine o Lučićevom oporavku.

Njegovo fizičko stanje je vrlo dobro, počeo je hodati prije nego što je to itko očekivao, a sada ga redovito u bolnici posjećuju roditelji i brat. Ipak, Frane boluje od PTSP-a, pa ga liječnici žele sačuvati od psihičkih šokova i i napora koji bi mogli izazvati neželjene posljedice.

Zbog toga mu se prenosi vrlo malo informacija o vanjskom svijetu, a liječnici su odlučili kako još uvijek nije došlo adekvatno vrijeme da mu se saopći da su svi ostali vatrogasci s Kornata preminuli. Kada će se to dogoditi odlučit će tim stručnjaka, a presudnu riječ u tome će imati psihijatar. Bez njegove dozvole Lučić neće moći svjedočiti, a bez njegova svjedočenja javnost neće moći doznati punu istinu o događajima na Kornatu.

Nacional je nedavno otkrio kako su stradali vatrogasci bili opremljeni zapaljivim uniformama koje su pridonijele njihovom stradavanju.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika