07.12.2007. / 10:55

Autor: Nina Tomljanović

NOVITET IZ GOOGLE-a

Google predstavio aplikaciju za Appleov iPhone

Najpoznatiji Internet pretraživač Google je predstavio novu web aplikaciju za sve popularniji Appleov mobitel iPhone koji je nedavno postao dostupan i na europskom tržištu.

U novoj aplikaciji Google je pojednostavnio i prilagodio web sučelje iPhoneu te je pri tome ujedinio neke od svojih usluga kao što su pretraživanje, e-mail i kalendar.Također je moguće pregledavati Word i Excel dokumente na vašem iPhone-u pomoću Google Docs servisa. Još uvijek nije moguće uređivati dokumente, ali navodno se užurbano radi na tome. Iako iPhone već ima ugrađen preglednik office dokumenata, ovaj Googleov servis je vrlo jednostavan za korištenje, naročito pri pregledu Excel dokumenata.

Ovaj zajednički projekt Googlea i iPhonea podržava više od 30 partnera, uključujući mobilne operatere i proizvođače mobitela.

U odvojenom projektu Google također razvija novi operativni sistem za mobilne telefone poznat kao Android, koji će biti zasnovan na Linux tehnologiji. Na novom sistemu radi grupa od 30-tak tvrtki. Google je dao paket za razvijanje softvera, te osigurao 10 milijuna dolara za nagrade onim koji napišu najbolje aplikacije za ovaj operativni sustav.

Google Maps i YouTube među prvim su aplikacijama koje su bile dostupne na iPhoneu.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika