07.12.2007. / 14:25

Autor: Nina Tomljanović

KOALICIJSKA TRGOVINA

Kajin: Logika koalicije HDZ-HSS-HSLS je pogubna

Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a komentirao je poslijeizbornu koalicijsku trgovinu kazavši kako je logika koalicije HDZ-HSS-HSLS pogubna jer se raspravlja samo o tome kako nešto raspodijeliti.

"Zbog unutarstranačkog mira osnivaju se tri, četiri nova ministarstva jer je to politika sve za vlast, a vlast ni za što", smatra Kajin. Dodao je kako predsjednik HSS-a Josip Friščić ulazi u vladu samo kako bi spasio stranku u i na kraju će, kaže Kajin, imati više ministara nego zastupnika, a Hrvatska od njih neće imati mnogo koristi.

''HSS vodi za time da se Željka Peceka i Antu Markova stavi na mjesto ministara kako bi se sačuvale njihove funkcije u Dalmaciji i Slavoniji'', kaže Kajin.

Koalicija s HDZ-om, smatra Kajin, svest će se na vraćanje odredbe o 0,5 promila. Od svega ostalog neće biti ništa, kaže Kajin misleći pri tome na primjenu ZERP-a, referenduma za ulazak u NATO, smanjenja cijena prehrambenih proizvoda i drugog.

Hrvatska je imala jedinstvenu priliku što se tiče Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa, trebala ga je proglasiti kad je to učinila Italija, smatra Kajin.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika