08.12.2007. / 10:48

Autor: Nina Tomljanović

PREVARA

Zaradio milijune krivotvoreći dokumente

Prevarant je nudio kredite putem oglasa koje je tijekom tri godine realizirao na temelju ugovora o kupnji rabljenih vozila

Policija je jučer privela 35-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je stekao milijune krivotvoreći razne dokumente. Prevarant je nudio kredite putem oglasa koje je tijekom tri godine realizirao na temelju ugovora o kupnji rabljenih vozila.

Tako su banke na račun poduzeća doznačile 40.000.000 kuna, a kupnja i isporuka robe nikada nisu obavljene. Osumnjičeni je primljeni novac s računa poduzeća uplaćivao fiktivnim kupcima, korisnicima kredita, a za sebe je zadržavao najmanje 10 posto što je oko 4.000.000 kuna.

Osumnjičeni je da bi prikrio izvor pribavljenog novca, 6. siječnja 2006. godine kupio obiteljsku kuću za koju je prikazao da je kupljena temeljem kredita odobrenog u jednoj banci na rok od 30 godina. S obzirom da rata kredita iznosi 5.000,00 kuna, što nije u skladu s njegovim prihodima, očito je da je novac stekao opisanim kaznenim djelom.

Naravno, kupljenu nekretninu nije prijavio, pa je samim time izbjegao porez čime je državni proračun oštetio za najmanje 50.000 kuna.

Njegova tvrtka je i osnovana s ciljem provođenja spomenutih kaznenih djela, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Vezane vijesti

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) potvrdila je u srijedu kako će ostati dosljedna u protivljenju proračunu za 2012. godinu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika