08.12.2007. / 11:05

Autor: Nina Tomljanović

NOVITET IZ ZET-a

Na ZET-ovim stajalištima postavljeni ekrani s voznim redom tramvaja

Osim vizualnog pokazivanja vremena, postoji i mogućnost audio obavijesti koja će u slučaju zastoja u prometu putnike moći obavijestiti zašto njihov tramvaj ili autobus ne dolazi te na koji način su linije preusmjerene

Od jučer su se u Utrinama, Novom Zagrebu na stajalištima ZET-ovih tramvaja mogli uočiti prvi ekrani koji putnicima prikazuju kada će točno stići linija koju očekuju, piše Jutarnji list. Riječ je o novitetu iz ZET-a, koji će se s vremenom postaviti po čitavom gradu.

Osim vizualnog pokazivanja vremena, postoji i mogućnost audio obavijesti koja će u slučaju zastoja u prometu putnike moći obavijestiti zašto njihov tramvaj ili autobus ne dolazi te na koji način su linije preusmjerene - rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Premda je spomenuti ekran još uvijek u probnoj fazi te je na njemu naznačeno da prikaz vremena ne odgovara stvarnom stanju u prometu, već je jučer radio s zakašnjenjem od samo dvije minute.

Vezane vijesti

"Ne plaćam!"

"Ne plaćam!"

Građanska inicijativa 'Ne plaćam!', započela je borbu protiv plaćanja usluga javnog prijevoza u gradu Zagrebu, koji bi, smatraju, trebao biti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika