09.12.2007. / 13:34

Autor: Marijana Zrinjski

HAAŠKE TAJNE

Ashdown demantirao navode da se tajno sastao s Karadžićem

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, Paddy Ashdown demantirao je optužbe bivše glasnogovornice haaškog tužiteljstva Florance Hartmann koja je prije nekoliko dana izjavila da se Ashdown 2004. tajno sastao s Radovanom Karadžićem kako bi ga nagovorio da se sam preda haaškom sudu, piše Index.hr.

"Tko god je iznio takvu tvrdnju ne govori istinu. Dakle, tvrdnja da sam se s Karadžićem susreo 2004. godine i nagovarao ga da se preda lažna je i nečuvena, odvratna kleveta. Posljednji put sam se s Karadžićem vidio 1993. godine", rekao je Ashdown za sarajevski "Dnevni avaz"

Podsjetimo,Florance Hartmann je beogradskom "Blicu" ponovila tvrdnje iz svoje knjige "Mir i kazna", da je haaška tužiteljica Carla del Ponte prošle godine od tadašnjeg njemačkog ministra vanjskih poslova Joschke Fischera, saznala da se Ashdown tajno sastao s Karadžićem.

Ashdown je ustvrdio da je Fischer do informacije došao posredstvom njemačkih obavještajaca, ali unatoč tome njemačka vlada nikada nije dostavila dokaze o tom događaju.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika