03.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PROCES ''LORA''

ZA BAJIĆEM I BIKIĆEM IPAK RASPISANE TJERALICE

NALOG POTPISAO ISTRAŽNI SUDAC DRAŽEN PENJAK


Policija je u petak navečer ipak dobila nalog za raspisivanje tjeralice za odbjeglim vojnim policajcima Miljenkom Bajićem i Josipom Bikićem, optuženima za ratne zločine u Lori. Nalog za tjeralicu je potpisao istražni sudac Dražen Penjak, čime je izravno demantirao predsjednika splitskog Županijskog suda Igor Benzona, koji je u petak ujutro ustvrdio da potjernice na zahtjev policije nisu izdane jer, kako je rekao: “problem je to što je sudac Lozina na dopustu i što su svi pokušaj da se s njim stupi u kontakt bezuspješni’’, a da ‘’nalog policiji za raspisivanje tjeralice za Miljenkom Bajićem i Josipom Bikićem može dati samo predsjednik Sudskog vijeća, a to je Slavko Lozina’’.
Nakon te izjave i ovakvog raspleta, postavlja se pitanje o kompetenciji predsjednika splitskog Županijskog suda, koji očigledno nije znao da i netko osim Lozine može potpisati nalog.
Podsjećamo, Lozina je prošlog tjedna kao predsjedavajući županijskog Sudskog vijeća pustio sedmoricu vojnih policajaca da se brane sa slobode prije nego su saslušani ključni svjedoci. Tu je odluku u srijedu poništio Vrhovni sud i od onda je policija privela petoricu optuženih, dok za Miljenka Bajića i Josipa Bikića smatra da su u bijegu.

Vezane vijesti

BiH raspisala tjeralicu za Arkanovim tjelohraniteljem

BiH raspisala tjeralicu za Arkanovim tjelohraniteljem

Vlasti u Bosni i Hercegovini raspisale su međunarodnu tjeralicu za Zvonkom Mateovićem, dugogodišnjim tjelohraniteljem i svjedokom ubojstva Željka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika