10.12.2007. / 08:59

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

Linić: "Sanader je bio vrlo opasno rješenje za Hrvatsku"

Sanadera smatra političarem koji je četiri godine upropaštavao Hrvatsku i koji se ne može promijeniti. "Sanader je u te četiri godine bio vrlo opasno rješenje za Hrvatsku", kaže Linić

U intervjuu za Večernji list, šef izbornog stožera SDP-a Slavko Linić progovorio je o izborima, poslije izbornim pokušajima stvaranja vlade, odlasku Ljube Jurčića sa mjesta premijerskog kandidata te o najpoželjnijem koalicijskom partneru HSS-HSLS-u.

Kao preduvjet za SDP-ov uspjeh bilo je bitno da što više glasača izađe na izbore. Linić smatra da političari svojom nevjerodostojnošću utječu na slab odaziv birača na izborima. "Možemo govoriti da očito nismo uspjeli u dovoljnoj mjeri promijeniti mišljenje građana o politici. Rezultat SDP-a vrlo je visok i kampanja je bila dobro odrađena", kaže Linić. Otkrio je da je cilj SDP-a bio osvojiti jedan mandat više od HDZ-a.

Smatra da je Milanović dobro prenio poruke SDP-a biračima. U završnici kampanje dostojanstveno i pristojno se nosio sa napadima koji su dolazili iz HDZ-a i pokaza da se "neće svesti na sanaderovski primitivizam". Prokomentirao je i medijske natpise o smjeni Jurčića. "Ne znam odakle vam ideja o smjeni. Dio naših aktivnosti tumači se drugačijim nego što jesu. Odluka je donesena timski jer dobro pamtimo probleme koalicijske vlade u kojoj nisu bili zastupljeni predsjednici stranaka. Vlada je bila spora, imala mnoštvo konzultacija izvan prostora vlade", rekao je Linić.

Na pitanje o koaliciji HSS-HSLS, Linić je rekao kako su poruke HSS-a i HSLS-a bile pune nezadovoljstva politikom HDZ-a. "Programi su bili potpuno suprotni HDZ-ovim, a birači su bili posve jasni te je promjena trebala slijediti", rekao je Linić i dodao da ako koalicija želi o programima koji su bliski SDP-u razgovarati sa HDZ-om "i na taj način promijeniti ponašanje Sanader i HDZ-a, onda je to njihova volja".

Linić smatra da su članovi koalicije HSS-HSLS veoma ambiciozni jer pregovaraju sa HDZ-om koji je četiri godine "opstruirao promjene u gospodarstvu". "Oni su se odužili za vrlo ambiciozan pokušaj i želim im puno uspjeha", poručio je Linić.

Sanadera smatra političarem koji je četiri godine upropaštavao Hrvatsku i koji se ne može promijeniti. "Sanader je u te četiri godine bio vrlo opasno rješenje za Hrvatsku", kaže Linić. Ističe da će SDP pričekati kako će završiti pregovori. Oni sa HNS-om, IDS-om i bošnjačkom manjinom smatraju kako bi pregovori s njima bili znatno lakši. Također ističe kako bi SDP-ova vlada bila znatno stabilnija od HDZ-ove jer ima podršku HNS-a i IDS-a.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika