10.12.2007. / 12:40

Autor: Marijana Zrinjski

OBLJETNICA SMRTI

Sanader pozvao stranke na politički konsenzus o Tuđmanovom djelu

Hrvatska demokratska zajednica danas obilježava danas osmu obljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja stranke, Franje Tuđmana. U crkvi sv. Marka na Gornjem gradu služena je misa koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, a izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na njegovom grobu na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Osim predsjednika stranke Ive Sanadera koji je na grob položio vijenac, svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika zapalili su i mnogobrojni hrvatski građani koji su autobusima došli iz raznih dijelova zemlje.

Sanader je istaknuo kako je Franjo Tuđman jedan od najvećih hrvatskih sinova, koji je ostavio iza sebe veliko djelo. Također, pozvao je sve hrvatske političke stranaka na politički konsenzus o Tuđmanovom djelu. "Mislim da se zrelost jedne demokracije i jednog naroda mjeri po tome da u određenim trenucima i oko određenih tema možemo nadići partikularne stranačke interese i razlike. Možemo biti suglasni oko toga da je Franjo Tuđman iza sebe ostavio veliko djelo i da smo privilegirani naraštaj koji je ostvario jedan od najvećih uspjeha Hrvatske, koja se je obranila u nametnutom ratu, a danas je i afirmirana u svijetu. Kao drugi predsjednik HDZ-a izražavam zahvalnost dr. Franji Tuđmanu", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Petar Jeleč: Dvadeset prešućivanih godina

Petar Jeleč: Dvadeset prešućivanih godina

Ovih dana televizija tzv. Republike Srpske svakodnevno emitira dokumentarce i emisije u kojima se slave „velike pobjede“ srpske vojske u Bosanskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika