10.12.2007. / 13:26

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

HDZ i HSU potpisali sporazum o suradnji

Sanader je istaknuo kako su u prošlom mandatu puno poboljšali materijalni status umirovljenika. U sljedeće četiri godine usredotočiti će se na umirovljenike koji primaju mirovine iz drugih država bivše Jugoslavije

Na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i zastupnik HSU-a Silvano Hrelja potpisali su sporazum o suradnji u Saboru.

Taj sporazum nastavak je suradnje dviju stranaka koji traje od 2003. godine. Sanader je istaknuo kako su u prošlom mandatu puno poboljšali materijalni status umirovljenika. U sljedeće četiri godine usredotočiti će se na umirovljenike koji primaju mirovine iz drugih država bivše Jugoslavije. Istaknuli su kako ove godine, zbog toga što je vlada samo tehnička, neće biti isplate božićnica za umirovljenike, ali od sljedeće godine ta praksa ponovno kreće.

Sanader je istaknuo da se njihov sporazum temelji na kompatibilnim točkama političkih programa, a nove će prijedloge ozbiljno razmotriti i zajedno implementirati.

"Idemo dalje za još bolji materijalni položaj umirovljenika", rekao je Sanader.

Jedini zastupnik HSU u Saboru, Silvano Hrelja potvrdio je Sanaderove riječi. "Posla ne nedostaje. U sljedeće četiri godine želimo da naš sustav mirovinskog osiguranja bude sustav osiguranja, a ne socijalni sustav", rekao je Hrelja.

Na novinarsko pitanje o pregovorima sa koalicijom HSS-HSLS Sanader je odgovorio kako pregovori teku dobri. "Ovoga puta žrtvovali smo brzinu za kvalitetu pregovora. Manje je važno hoće li pregovori završiti do srijede. Bitnije je predvidjeti sve scenarije koji se mogu dogoditi, nego ih posijel pokušavati riješiti", rekao je Sanader.

Istaknuo je kako od predsjednika Mesića očekuje da mu povjeri mandat za sastavljanje vlade. Na pitanje hoće li mu Mesić dati mandat koji se temelji samo na obećanju da će imati podršku 77 zastupnika Sanader je rekao kako ni 2003. Mesić nije tražio dokaz. "Ako mu ja jamčim za većinu, to nije blef", bio je odlučan Sanader.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika