Objavljeno u Nacionalu br. 630, 2007-12-10

Autor: Ante Mihić

TREND

Snažni bijeli lav gracioznih i elegantnih linija

Peugeotovi automobili jedno su vrijeme bili na lošem glasu jer su mnogi vjerovali da ovom francuskom proizvođaču nešto nedostaje kako bi se svrstao u sam vrh proizvodnje automobila. Naša iskustva sa svim Peugeotovim vozilima uvijek su bila pozitivna, a kad smo dobili bijelu 407-icu na test, shvatili smo da Peugeot konačno ima automobil koji se u svim segmentima može suprostaviti svojoj konkurenciji. Bijela boja stopila se u sve pozitivno što smo doživjeli s ovim automobilom, a lijepe linije još su više dolazile do izražaja.

Testni model pokretao je 2.2 dizelski agregat koji je sa svojih 170 KS dokazao da su i dizelski motori jednako moćni poput benzinaca, a još uvijek puno manje troše. Prosječna potrošnja od 6,1 litru bila je gotovo nevjerovatna ako se zna da Peugeot 407 2.2 HDi do 100 km/h ubrzava za 8,7 sekundi i da mu je maksimalna brzina 225 km/h. Izvrsna vozna svojstva, vrlo dobar 6-stupanjski manualni mjenjač i precizan upravljač samo pokazuju da je Peugeot kompletan automobil spreman za sve izazove. Cijena testnog modela je malo manja od 32.000 eura i relativno je prihvatljiva za limuzinu s bogatom serijskom opremom i nizom detalja koji će vožnju učiniti ljepšom i kvalitetnijom. Peugeot 407 je automobil za one koji žele dokazati da imaju stila, za one koji su navikli na najbolje.

Vezane vijesti

Tehnologija HYbrid4 nagrađena Zlatnim volanom u Njemačkoj

Tehnologija HYbrid4 nagrađena Zlatnim volanom u Njemačkoj

Prestižna nagrada Goldenes Lenkrad (Zlatni volan), za dostignuća u auto industriji, u kategoriji ekologija pripala je tehnologiji HYbrid4, koju je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika