Objavljeno u Nacionalu br. 630, 2007-12-10

Autor: Marijana Zrinjski

GALERIJA

Eksperiment Montažstroja u Teatru &TD u Zagrebu

ANSAMBL predstave 'Kazalište vaše i naše mladosti' Montažstroja u Teatru &tdANSAMBL predstave 'Kazalište vaše i naše mladosti' Montažstroja u Teatru &tdUmjetnička trupa Montažstroj izvela je novu predstavu Kazalište vaše i naše mladosti u zagrebačkom &td-u, a u njoj su glumili Tvrtko Jurić, Vili Matula, Sven Medvešek, Nataša Dangubić, Damir Bartola Indoš, Dean Krivačić, Mislav Čavajda i drugi. Predstava počinje namjerno neuvjerljivom izvedbom komada Davida Harea u kojem glumci predstavljaju Busha, Rumsfelda i Cheneyja, koja se prekida nakon pola sata i posjetiteljima se nudi da sudjeluju u daljnjem izvođenju predstave. Svi koji su se na to odlučili morali su potpisati ugovor s Montažstrojem: mobitelom su trebali poslati sms na zadani broj telefona, platiti 40 ili 20 kuna ovisno o društvenom statusu i potpisati ugovor.

Potom su dobili bedž i kopiju potpisanog ugovora u kojem stoji "da će kazališni posjetitelj sudjelovati u predstavi i putem korištenja svog mobitela na način da će ga držati uključenim i javljati se na pozive za vrijeme izvođenja predstave", no nisu smjeli izići sve dok predstava ne završi. Oni koji nisu pristali na ugovor morali su - unatoč pokojem negodovanju - izići iz dvorane te su u drugoj prostoriji s glumcem Vilijem Matulom mogli igrati stolni tenis za novac. Dobili su i besplatno pivo, na što je redatelj Rene Medvešek rekao: "Mi koji se nismo dali kupiti za nekoliko kuna i nismo potpisali ugovor, dobili smo nagradu u obliku piva, što je jako dobro."

Autor i redatelj predstave Borut Šeparović kazao je kako je zadovoljan predstavom i reakcijama publike. "Iako nisam bio u dvorani, čuo sam da je super prošlo, većina publike pozitivno je reagirala. Bilo je nekoliko političkih i kulturnih kritika, čime sam zadovoljan, jer je cilj ove predstave i bio da izazove rasprave." Naglasio je da se u predstavi prije svega radilo o samom kazalištu: što je kazalište bilo, što jest i što će biti, što nam kazalište znači, na što smo navikli i što bismo htjeli.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika