10.12.2007. / 17:39

Autor: Nina Tomljanović

OPĆINSKI SUD U KARLOVCU

Prekinuto suđenje Hrvoju Žužiću

Suđene je prekinuto jer se već treći put Hrvoje Ivanković, Žužićev suvozač u BMW-u nije odazvao pozivu suda, za što je sutkinja Elma Kaleb Mamić donijela rješenje o njegovu policijskom dovođenju na sljedeću zakazanu raspravu

Na karlovačkom Općinskom sudu prekinuto je suđenje 23-godišnjem Hrvoju Žužiću, sinu vlasnika Soliduma koji je okrivljen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, te je ponovo suđenje najavljeno za 18. prosinca.

Suđene je prekinuto jer se već treći put Hrvoje Ivanković, Žužićev suvozač u BMW-u nije odazvao pozivu suda, za što je sutkinja Elma Kaleb Mamić donijela rješenje o njegovu policijskom dovođenju na sljedeću zakazanu raspravu.

Sutkinja Kaleb Mamić nije prihvatila zahtjev obrane da sud mjeru pritvora protiv okrivljenog Žužića zamijeni oduzimanjem vozačke dozvole, te da se nakon četiri mjeseca pritvora brani sa slobode.

O reakcijama vozača pod različitim stupnjevima alkoholiziranosti, svjedočio je sudski vještak za toksikologiju Zdravko Kovačić koji je rekao da s oko dva grama po kilogramu apsolutnog alkohola u krvi, koliko je utvrđeno da je Žužić imao za vrijeme prometne nesreće koju je izazvao, vozač ima zakašnjelu reakciju za oko 3,7 sekundi.

Na pitanje Veljka Miljevića, odvjetnika okrivljenog Hrvoja Žužića, koje je glasilo da li je stupanj opijenosti individualna stvar ili podjednaka za sve, sudac Kovačić je odgovorio kako je reakcija strogo individualna.

Nakon toga je Miljević predočio Kovačiću nalaz liječnika Ante Runje iz Velike Gorice, koji je Žužića pregledao nakon nesreće. U nalazu piše da je Žužić bio sposoban hodati ravnom crtom, dotaknuti kažiprstom nos otvorenih i zatvorenih očiju te je procijenio da je Žužić bio u pripitom, a ne pijanom stanju.

Na to je sudac rekao kako zbog tzv. "situacijskog otrežnjenja" može doći do razlike između izmjerene i procijenjene alkoholiziranosti. Na sutkinjino pitanje koje se odnosi na značenje tvrdnja iz nalaza i mišljenja da je prema nalazu urina i krvi okrivljenika utvrđeno da je alkohol bio u fazi eliminacije, sudski vještak za toksikologiju je kazao da to znači da okrivljenik nije konzumirao alkohol sat ili dva prije prometne nesreće.

Obrana je nakon toga zatražila svjedočenje liječnika Runje, no sutkinja Elma Kaleb Mamić je to odbila obrazloživši da je toksikološko vještačenje obavljeno.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika