10.12.2007. / 22:06

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ ZAGOREC

Optužni prijedlog protiv Vladimira Zagorca i Susanne Bunjevac

Zagorca se optužuje zbog poticanja na kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a protiv Di Mauro Bunjevac zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja

Protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca i Susanne Di Mauro Bunjevac zagrebačko je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo optužni prijedlog Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Zagorca se optužuje zbog poticanja na kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a protiv Di Mauro Bunjevac zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

U opzužnici se tvrdi da je Sussane Di Mauro Bunjevac, na nagovor Vladimira Zagorca, tijekom svibnja i lipnja 2007. godine inicirala i održala nekoliko pisanih i osobnih kontakata s jednim zagrebačkim odvjetnikom (Antom Nobilom), a potom i s predstavnikom nadležnoga tijela progona u Republici Hrvatskoj te im neistinito predočila da ima saznanja o postojanju tajnih računa i skrivenih dragocjenosti Vladimira Zagorca. Potom im je i dostavila fotografije dragocjenosti te fotografije ključeva od trezora s pripadajućim šiframa koje je Zagorec navodno nadzirao u inozemnim trezorima.

Tereti je se da je sve navedeno učinila kako bi tijela državnoga progona navela na krivi trag te na taj način diskreditirala postojeće spomenute kaznene postupke koji su bili u tijeku protiv Zagorca. Susanne Di Mauro Bunjevac također se tereti da je cijelo to vrijeme bila u stalnim telefonskim kontaktima i dogovorima s okrivljenikom Vladimirom Zagorcem, kao da se i listopadu ove godine i osobno s njim sastala u Beču kako bi dogovorili njezino daljnje djelovanje. Za nju je predloženo produljenje pritvora.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika