11.12.2007. / 11:21

Autor: Martina Čizmić

HVALOSPJEVI ZAGREBU

Hotel Regent Esplanade u Chicago Tribuneu

Poznati američki dnevni list "The Chicago Tribune" u svom dijelu o putovanjima opisao je zagrebački hotel The Regent Esplanade kao "elegancija 1925. koja živi u Zagrebu".

Novinar koji je u poznatoj Esplanadi boravio tijekom ljetnih mjeseci opisuje hotel i grad Zagreb biranim riječima. "The Regent Esplanade donio je glamur i eleganciju u Zagreb 1925. kada je otvoren kako bi u njemu odsjedali putnici slavnog Orient Expressa na putu od Pariza do Konstantinopola.

Danas Esplanada nudi luksuzno utočište u jednom od najinteresantnijih odredišta u srednjoj Europi - Hrvatskoj." Posebno je pohvalio restorane u hotelu te hranu. Autor kaže kako ga je oduševio doručak, no i iznenadila njegova cijena.

U tekstu se opisuje tko je sve tijekom godina odsjedao u hotelu te kako je hotel potpuno preuređen 2004. godine. Novinar se prošetao i Zagrebom. Naveo je kako se hotel nalazi gotovo u središtu grada, a posebno je istaknuo tržnicu Dolac, Tkalčićevu i Bakačevu ulicu te atelje Ivana Meštrovića.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika