11.12.2007. / 12:30

Autor: Martina Čizmić

SDP

Milanović napao Nacionalovu naslovnicu

"To je očito plod stvaralačke mašte. No, u zemlji je falilo humora u posljednje četiri godine", rekao je Milanović za naslovnicu novog broja Nacionala

Na konferenciji za novinare, predsjednik SDP-a Zoran Milanović kritizirao je naslovnicu novog broja Nacionala. Rekao je kako prema onom što je vidio, naslovnica i naslovi ne korespondiraju sa tekstom. "To je očito plod stvaralačke mašte. No, u zemlji je falilo humora u posljednje četiri godine", rekao je Milanović sa smješkom.

Kritizirao je predsjednika HDZ-a i još uvijek premijera Ivu Sanadera jer posljednjih nekoliko dana izbjegava javnost i odgovore na neka važna pitanja vezana uz ZERP. Citirao je Sanaderovu izjavu iz listopada 2003. godine. "Europska unija ne može vršiti pritisak na Hrvatsku da ne proglasi gospodarski pojas jer je to utemeljno u pravima mora"

Milanović je podsjetio na poruku ministara vanjskih poslova Europske unije da Hrvatska ne proglasi ZERP. Rekao je kako se SDP zalagao da se ZERP proglasi automatski. Istaknuo je kako je HDZ u posljednjih nekoliko godina promijenio svoj stav o ZERP-u. Zato je pozvao Sanadera i HDZ da pojasni da li je dokument na koji se EU poziva neistina ili jednostavno vrše pritisak na Hrvatsku.

"SDP će se boriti svim dopuštenim sredstvima da Hrvatska proglasi nešto na što ima pravo", rekao je Milanović. Dodao je kako je Sanader "loše i korumpirano vodio zemlju". "Neka objasni što su on i njegovi državni tajnici u potajici učinili u Bruxellesu", zatražio je Milanović.

Na novinarsko pitanje ima li on ikakvih saznanja o tom dokumentu ili promjenama u njima, Milanović je odgovorio paralelom sa parafiranim sporazumom o granici sa Slovenijom, koji je ostao samo na tom parafu. Bilješku iz lipnja 2004. koju je potpisao tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević nazvao je "pisanim dokumentom koji cijela Europa tumači na jedan način, a Sanader ne tumači uopće".

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika