11.12.2007. / 14:12

Autor: Katarina Zorić

Ribolovni pojas

Mesić: "Teško da će ZERP onakav kakav je 1. siječnja stupiti na snagu"

Mesić je naveo da ne smijemo odustati od svojih strateških ciljeva, ali moramo voditi računa i o svojim nacionalnim interesima i u tom smislu tražiti rješenje…

"Poslije izrečenog stava EU teško je pretpostaviti da će ZERP, onakav kakav je, moći 1. siječnja stupiti na snagu", rekao je danas predsjednik Stjepan Mesić komentirajući poruke iz EU o Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu.

Očekujem da ćemo vrlo brzo sjesti za stol, sve tri strane, i doći do funkcionalnog rješenja koje će zadovoljiti i ribare, i zemlje kojih se to tiče, rekao je Mesić u izjavi za Hrvatski radio.

Predsjednik Mesić ranije danas je komentirao da poruke iz EU "nisu prijetnje, ali da se očito od Hrvatske traži da dođe do nekakvog kompromisa s našim susjednim zemljama, a i da budu svi zadovoljni i u Europi, i susjedi i mi sami".

Rekao je kako ne smijemo odustati od svojih strateških ciljeva, ali moramo voditi računa i o svojim nacionalnim interesima i u tom smislu tražiti rješenje.

U čemu je rješenje i kompromis, upitao se predsjednik, izrazivši uvjerenje kako će Hrvatska za dvije godine vjerojatno biti u EU i kako treba naći rješenje koje će biti funkcionalno za ove dvije godine. Sada stručnjaci trebaju sjesti i s europskim stručnjacima naći kompromisno rješenje, zaključio je Mesić.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika