12.12.2007. / 11:21

Autor: Marijana Zrinjski

KORUPCIJA U ITALIJI

Berlusconi ponovo pod istragom

Bivši talijanski premijer i čelnik oporbenog desnog centra Silvio Berlusconi pod istragom je tužiteljstva u Napulju zbog navodnog podmićivanja predsjednika filmske produkcije državne televizije RAI, Agostina Sacca, kao i zbog poticanja na korupciju senatora Nina Randazza i drugih senatora talijanskog Parlamenta u još neidentificiranim slučajevima.

Talijanski list Repubblica u današnjem broju tvrdi da o Berlusconijevu poticanju za korumpiranju postoje snimke telefonskih prisluškivanja. U snimci kojom raspolažu istražitelji, Berlusconi je između ostalog, tražio od Sacca da u televizijskim filmovima nađe mjesta za mlade glumice, a jednu od njih navodno mu je preporučio senator iz koalicije lijevog centra. "Taj senator može mi biti koristan za rušenje Prodijeve vlade, a ja ću znati kako vam se odužiti kada ćete biti slobodni poduzetnik, što želim da što prije postanete", kazao je Berlusconi Saccu.

Novac za podmićivanje navodno je pak išao preko banaka u Švicarskoj.

Važnu ulogu u ovom slučaju ima i filmski i televizijski producent Giuseppe Proietti, koji je svojedobno obavljao neke poslove za RAI, a koji je u stalnom kontaktu s Saccom, jer su se navodno preko njega obavljali dogovori vezani uz korupciju.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika