12.12.2007. / 11:55

Autor: Marijana Zrinjski

HAAŠKE NEPRAVDE

Šljivančanin pušten iz pritvora

Jedan od vukovarske trojce, Veselin Šljivinčanin pušten je danas iz haaškog pritvora, priopćio je haaški sud.

Naime, žalbeno vijeće Haškog suda Šljivančaninu je odobrilo privremeno puštanje na slobodu jer je "90 posto kazne izdržao čekajući presudu".

Podsjetimo ,Haag ga je osudio na pet godina zatvora za pomaganje i poticanje na mučenje. U izvješću suda stoji "da je takvo puštanje već odobreno nekim haškim optuženicima koji su se našli u sličnim uvjetima".

Prema uvjetima takvog puštanja, Šljivančanin će morati predati svoju putovnicu u policijskoj postaji u mjestu u kojem ima prijavljeno prebivalište i ne smije izlaziti iz Srbije. Također, ne smije razgovarati o svom slučaju s medijima niti stupati u kontakt sa žrtvama ili potencijalnim svjedocima.

Podsjetimo, Haag je nedavno presudio da vukovarska trojka nije direktno odgovorna za ubojstva, odnosno masakr 264 osoba na Ovčari nakon pada Vukovara 1991. godine, već da su "za zločine odgovorni pripadnici TO i srpske paravojne snage". Osim Šljivinčanina, Mile Mrkšić osuđen na 20 godina zatvora zbog pomaganja i poticanja na ubojstva, mučenja i okrutno ponašanje prema ratnim zarobljenicima, a Miroslav Radić oslobođen je svake krivnje.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika