12.12.2007. / 12:30

Autor: Nina Tomljanović

UZROK NESREĆE

Kvar propelera uzrok pada zrakoplova Cesne T 303

Grell je kazao kako je poginuli pilot i vlasnik pilotske škole Air Krapina, Željko Fekonja čak dva puta pokušao sletjeti na bratislavski aerodrom, no da mu nije uspjelo

Nakon pada zrakoplova Cesne T 303 koji se u ponedjeljak srušio u blizini Bratislave, te u kojem su poginula tri hrvatska državljanina, rasvjetljavaju se prvi uzroci tragedije. Prema izjavi slovačkog istražitelja Ladislava Grella, najvjerojatnije je uzrok nesreće kvar propelera.

Grell je kazao kako je poginuli pilot i vlasnik pilotske škole Air Krapina, Željko Fekonja čak dva puta pokušao sletjeti na bratislavski aerodrom, no da mu nije uspjelo.

Pitanje koje se postavlja je zašto Fekonja tijekom leta nikome nije prijavio nikakav kvar.

Istraga je pokazala da je u avionu bilo oko 50 litara goriva, koje je nakon pada uzrokovao eksploziju rezervoara, a potom je došlo i do zapaljenje.

Kako su se nakon pada i eksplozije dijelovi aviona rasprsnuli u radijusu od oko sto metara oko mjesta nesreće, to dodatno otežava prikupljanje dokaza pa bi istraga mogla potrajati mjesecima.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika